Paletta

AMIBEN SEGÍTEK
Home / Paletta

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

Azzal szeretnék találkozni, aki a segítséget kéri

Lehet a hozzátartozó, vagy az alkohol- drog- illetve viselkedési problémákkal küzdő maga, időpontot a bejelentkezőnek tudok adni. A személyes találkozónak tehát akkor is van értelme, ha nem a „tünet hordozójával” lépek kapcsolatba, mivel a szenvedélybetegség az egész családot érinti, így a család tagjai is el tudják indítani a kedvező változást, nyilván a “hogyanon” múlik minden. A család életében részt vevők szinte észrevétlenül „masnizzák” az egyre súlyosbodó tünetek köré az életüket. A saját élet-tér beszűkül, az erőforrások, tartalékok lassan kimerülnek, a célok, lehetőségek befagyni látszanak, sokszor tova is is tűnnek a kilátástalanság tengerén.
Ha most csak annyi tudható bizonyosan, hogy a helyzet így tovább nem tartható fenn, és segítséget tud kérni, máris többet tett saját magáért, mint gondolná!
A folyamat állapotfelmérő beszélgetéssel kezdődik, majd a problémák és a hozzájuk rendelhető célok megfogalmazása, cselekvési terv készítése történik a problémásnak talált életterületeknek megfelelően. Szükség esetén a szakorvosi/kórházi háttér biztosított.

Egyéni konzultáció időtartama 50 perc 14.000 Ft

PÁR VAGY CSALÁDI KONZULTÁCIÓ

A józanságmunka bizonyos szakaszában szükségessé válhat, hogy a pár- család együtt nézzen rá a jelenlegi élethelyzetére, és új-, a továbblépést segítő stratégiát fogalmazzon meg. A beszélgetéseket kollégámmal, Fazekas Zsolttal együtt vezetjük. A család tagjai számára ezek az alkalmak lehetővé teszik a már jól ismert forgatókönyvek, ismétlődő játszmák felülírását. A közös munka eredményeképp új viszonyulás, előremutató párbeszéd és egy élhető, alapvetően örömteli életközösség kialakítása válik elérhetővé.

Pár- vagy családi konzultáció időtartama 90 perc: 25.000 Ft

PROBLÉMAÉRZÉKENYÍTŐ TRÉNING

Családtagok illetve munkatársak számára kidolgozott 1-3 alkalmas foglalkozás. Akkor válhat szükségessé, ha a szenvedélybeteg aktuálisan nem bevonható, illetve a vele való együttműködés ellehetetlenült, a változás előmozdítására tett korábbi erőfeszítések nem hoztak eredményt. A foglalkozások ideális célja a szenvedélybeteg mielőbbi kezelésbe kerülése, vagyis hatékony cselekvési stratégia kialakítása. A tréninget kollégámmal, Fazekas Zsolt-tal közösen vezetjük.

Problémaérzékenyítő tréning időtartam 90 – 150 perc, 3-6 fő részére: 25.000 – 40.000 Ft

SORSFONÓ MŰHELY

A XIX sz.-ig a népmese felnőtt műfaj volt: felnőttek meséltek felnőtteknek, generációkon keresztül adva át az ősi tanítást.

A Sorsfonóban a mesékben rejlő szimbólumokkal, képekkel és helyszínekkel dolgozunk. Segítségükkel megnyithatók a mesék rejtett kódjai, amelyek egy-egy adott élethelyzetben a megcselekedhető tartományt mutatják meg nekünk: Lehetőség nyílik korábbi megoldási mintáink felülírására, a hős útját követve rátalálhatunk a nehézségeinkből kivezető útra is.

Mint ahogyan a józanságmunkában is a fejlődés a cél, a mesékben, a próbák során is minden szinten valamivel többek leszünk, mint a korábbiakon.
Minden élethelyzetünkre létezik egy mese, a mesében pedig ott rejlik a megoldás.

Foglalkozások

Útkeresők – tematikus csoport függőknek

Kapcsolódók – tematikus csoport hozzátartozóknak

Útjaink – tematikus csoport felépülő pároknak

Női út – tematikus csoport nőknek

Férfi út – tematikus csoport férfiaknak

A tematikusan összeállított foglalkozásokra felépülésben lévő szenvedélybetegek (Útkeresők), hozzátartozók (Kapcsolódók), illetve felépülő párok (Útjaink) jelentkezhetnek levélben.

Jó szó

“Piroval a mesék hoztak össze bennünket. Csodáltam azt a bátorságot, ahogyan önmagát nem kímélve beleereszkedik egy történetbe, hogy egy másik síkon is szemügyre vegye életét. Finoman, érzékenyen közlekedik a mesékben, éppen úgy, ahogyan él és dolgozik. Észrevesz. Együtt rezdül. Lassít, ha kell. Megáll. Aztán elindul. Gyorsít, ha arra van szükség. Mindig pontosan úgy tesz, ahogyan az aktuális élethelyzetek megkívánják, akár az övé, akár másoké.  Kincsekkel van teli a keze, mondatai erősek, pontosak, olykor a lélegzet is elakad tőlük. Közös meséinkben olykor támaszként van jelen, olykor vándorként, aki jó szóra vár. Bárhogy van is, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Mert Piroval dolgozni annyit tesz, mint megtalálni azt, amiért útnak indultunk.”

Dr. Boldizsár Ildikó

Jó szó

“Piroskával 2015 áprilisában kezdtünk dolgozni a keveredett függőségek tisztázásában. Már az első néhány alkalommal látszott, hogy pontosan átélt mindent amiről beszél, nem csak a megtanult szakirodalom alapján vált segítővé. Nagyon szimpatikus, hogy a konzultációk között is elérhető – olvasmányokkal és feladatokkal is ellát emailen -, amit érezhetően nagyon szívesen tesz. Ajánlom bárki számára, aki keres egy olyan szakembert a problémái rendezéséhez, aki képes személyre szabni az “útvonalat” , összegyúrva a saját élettapasztalatával, nem kímélve minket akkor sem, amikor a “tükröt túl közel tartja”, hogy újra saját ÖNMAGUNK épülhessünk a függőségeinkből, szabadon és tisztán. Piroska attól hiteles konzultáns, hogy végigkísér minket az úton, képes a legmélyebb gödör aljára is lenyújtani a kezét… Szeretem mint szakembert és mint egy nagyon vagány nőcit az összes színes sáljával, karkötőjével, gyűrűjével egyaránt!”

- M -

Jó szó

“Gondolkoztam azon, hogy miért Piroska, de nem kell… Hát olyan, mint én… A színek, a humor és a lejátszott bakelitek… Csak Piroska már nem azt a táncot járja a feltett zenére mint én. Azt testesíti meg ma, ahol én szeretnék lenni 15 év múlva. Maradjon a derű, a szín, az energia, a humor, a segítőkészség és a szeretet, de tudjam, hol a határ… mi méltó és mi épít… hol vagyok és hova tartok… és menjek is ezen az úton…”

- Viki -

Jó szó

“Ha egy mondattal kéne leírnom, hogy mit köszönhetek ennek az egész folyamatnak, azt mondanám, hogy egy barátot aki segített kiásni azt a valakit akit én magam temettem el sok sok évvel ezelőtt. Ez egy hosszú és összetett folyamat vége, a folyamat titkaival úgy gondolom, hogy ő rendelkezik, én csak találgatom és mondom amit érzek ezzel kapcsolatosan. Remélem, hogy hasonló problémákkal küzdő embereknek lehet ez a néhány mondat az utolsó lökés, hogy meg merjék próbálni, mert higgyétek el, hogy megéri és életetek egyik legmeghatározóbb élménye lesz!”

- S.Earch -

Jó szó

“Piroval egy hálátlan formátumban, tanfolyamon találkoztunk, ahol ha érdekes volt a téma, akkor nagyon figyelt, de ehhez nekünk igyekezni kellett. Jó humorával hamar visszajelzett, ha valami nem volt világos. Hogy mindent komolyan vett, ami a családterápiában használható, azt csak évekkel később tudtam meg, amikor beszámolt arról a nagy rendezkedésről, amit saját életében véghez vitt. A függőkkel végzett munkáját mindig is életelemnek és nem foglalkozásnak éreztem nála.”

Dr. Rátay Csaba klinikai szakpszichológus, kiképző családterapeuta

Jó szó

“Piro az egyik leghitelesebb ember, akit ismerek. Hihetetlen nehéz szembenézni a nehézségeinkkel, és elindulni az önismeret útján, de Piro megtette ezt, és hiszem, hogy ezért is sugárzik belőle – a számomra egyik legfontosabb érték – a hitelesség. Nagy élmény volt számomra, hogy ezen az úton kísérhettem, és láthattam fantasztikus változását! E mellé társul az empátiájának, életszeretetének, vidámságának, nyitottságának… kellemes elegye.
Aki segítséget kér Tőle, nagy biztonságban érezheti magát, így csak ajánlani tudom mindenkinek!”

Gallusné Szabó Edit - pszichodráma vezető, családterapeuta

Fontos tudnivalók

Állapotfelmérés

Az első alkalommal állapotfelmérő beszélgetésre kerül sor, melynek végén megbeszéljük, hogy az eddigiek alapján tudunk-e, szeretnénk-e együtt dolgozni, ha igen, milyen gyakorisággal és előreláthatólag hány alkalommal találkozunk.

Terápiás szerződés

Terápiás szerződést a 2-4. alkalom végén kötünk, a közösen kialakított célok, vállalások és cselekvési terv függvényében. A konzultáció időtarta-mának, díjazásának az ülés esetleges lemondásának tekintetében is szerződünk, vagyis írjuk alá saját vállalásunkat.

Lemondás

Amennyiben nem tud eljönni a megbeszélt időpontra, kérem legkésőbb 48 órával előtte jelezni szíveskedjen.